Eline op Twitter Eline op Linkedin RSS
The Next Women : interview


Alles is marketing en mensen maken het verschil

Ondernemers hebben weinig met marketing, zegt Eline Walda: “Veel ondernemers denken aan reclame bij het woord marketing.” Tel daarbij op dat de meeste marketingboeken marketeers als doelgroep hebben, en een braakliggend terrein strekte zich voor marketingadviseur Walda uit. Zij schreef daarom een marketingboek voor ondernemers.

Marketing voor ondernemers‘ is dan ook de titel van het boek. Het schrijven ervan zat al een tijdje in haar hoofd toen uitgever SDU haar benaderde. “Ik had een aantal artikelen geschreven voor marketingblog Molblog over de beginselen van de marketing, praktisch van opzet. Mijn uitgever had die gelezen en wilde een boek uitgeven over dat onderwerp. Mijn ideeën daarover en die van hen gingen naadloos in elkaar op en een half jaar later lag mijn boek er.”

Marketing is niet iets voor erbij, zegt Walda. Het is ook niet iets om bij een aparte afdeling, ver weg van de directie, op te bergen. “In mijn advieswerk werk ik veel voor ondernemers in het midden- en kleinbedrijf. Nog te weinig is daar het besef doorgedrongen dat marketing om strategische vraagstukken draait. De unieke en relevante waarde die een bedrijf heeft in de markt waarin het opereert, het bepalen van de prijs van producten, de vraag waar de groeimarkt zit tot en met de inzet van personeel: het zijn allemaal direct aan marketing gerelateerde vragen.”

Walda zegt wel eens tegen een klant – stel je voor dat je de hele dag een bordkartonnen pop onder je arm met je meedraagt. Telkens wanneer zich een besluit voordoet, laat je de pop denkbeeldig aan het woord. Wie de pop is? Dat is ‘de klant’, die volgens Walda bij ieder besluit van het bedrijf mag vragen: ‘En wat schiet ík hiermee op?’ “Een succesvol bedrijf verbindt alle processen met de klant. Het worden andere besluiten als de waarde voor de klant meebepaalt.”


Dit interview, van de hand van Ellen Kleverlaan, verscheen op 6 maart op The Next Women

Lees het hele artikel 'Alles is marketing' (PDF) 

 

Terug naar overzicht

Ravelstraat 16
3906 CN Veenendaal
M 06 467 33 701
E eline@elinewalda.nl
Eline op Twitter
Eline op LinkedIn

Hoofdpagina | Algemene Voorwaarden (.pdf) | Proclaimer | Sitemap
© 2010 Eline Walda, alle rechten voorbehouden | ontwerp Studio Polkadot